Balık Tutarken Şansınızı Artıracak 6 İpucu


Balık tutmak kimilerine göre bir bilen işi, kimilerine göre şans işidir. Tabi burada şansınızı artırmak sizin elinizde. Balık tutarken şansınızı artıracak 6 ipucunu sizin için derledik.


Balık avı meraları

Olta ile avlanırken öncelikle balık tutmak için doğru meraları belirlemek gerekir. Yer belirlerken dikkat etmeniz gereken bir detay var; seçeceğiniz yerde suyun dibini az da olsa görebiliyor olmanız önemli.


Hedef balığınıza göre yem seçimi

Balık tutarken suni yem ya da canlı yem kullanabilirsiniz. Hangi balığı yakalamak istiyorsanız o balığa göre yem seçmeniz gerekir.


Olta seçimi

Savurma olta takımları adı verilen oltalar kıyıdan avlanma için en uygun olta takımlarıdır. Balık avını tekneden yapacaksanız daha kısa kamışlı oltalar deneyebilirsiniz.


Doğru olta ayarı

Yakaladığınız balık büyük bir kuvvetle misinaya asılacağı için makarada gerekli frenleme ayarlarını düzenleyin. Balık kafa atmaya başlarsa bir süre sonra pes edecek demektir.


Akıntı yakalama

Balıklar genelde akıntıya karşı yüzer. Bu nedenle nerelerde akıntı olduğunu ve yönünü öğrenmenizde yarar var. Dip akıntılarını izlerseniz daha verimli bir av geçirirsiniz.


Derinlik seçimi

Kış aylarında yemi daha derine indirmeyi dikkat edin, gece avlanıyorsanız ve ay ışığı da varsa balıklar kümeleşir, büyük avcı balıkları yüzeye çıkar. Yazın ise gölgelik yerleri seçerler.


Bonus İpucu: Misina kalınlığı

Usta balıkçıların yaptığı küçük bir numarayı da hatırlatmamak olmaz. Usta balıkçılar her zaman ince misina kullanırlar. Bu sayede yemlerin gerçekçiliği artar ve balık yakalama olasılığınız da yükselir.


Şimdi hazırsınız!

Teknemia.com‘a girip, dilediğiniz turu seçebilir ve balık avlamaya başlayabilirsiniz.

Rastgele!