Tekne ile Balık Avı Turları
Olta ile balık avı yapmak ulaşılması kolay ve insanı motive eden bir hobidir. Bir de bunu denize açılıp yapıyorsanız değmeyin keyfinize. Teknemia olarak sizin bu keyifli hobiye en iyi fiyata, kolayca ulaşmanızı sağlamak için çalışıyoruz.
Teknede balık avı turu nasıl yapılır?
Dilediğiniz tarihte ve bölgede işinin ehli onlarca kaptanı bir arada bulacağınız, Türkiye’nin ilk e-bilet yöntemiyle tekne ile balık avı turu rezervasyonu yapan platformu Teknemia’da size en uygun turu bulmak artık çok kolay.
Turları özelliklerine ve kategorilerine göre filtreleyip, size en uygun balık avı turunu seçebilirsiniz. Özellikle aileye uygun tur, grup indirimli tur ve tüm tekneyi kiralayabildiğiniz turlar gibi seçenekleri değerlendirebilirsiniz.
Balık avı turları için en uygun bölgeler neresidir?
Teknemia’da turları bölge ya da kaptanların adlarıyla arayarak bulabilirsiniz. Örneğin Çeşme, Ildır, Karaburun, Eğrilman, Mordoğan, Çeşmealtı, Urla, Güzelbahçe, Özdere, Gümüldür, Yeni Foça, Eski Foça, Aliağa, Çandarlı, İnciraltı, Körfez, Bostanlı, Seferihisar, Sığacık, Alaçatı, Ilıca, Zeytinli, Çakmaklı, Çiftlikköy, Kuşadası, Söke, Didim, Güllük, Akbük, Kazıklı, Taşburun, Bodrum, Milas, Marmaris, Güvercinlik gibi denize kıyısı olan beldeleri yazıp, turlara göz gezdirebilirsiniz. Bu sayede hem bu beldeleri ziyaret edip hem de hobinizi gerçekleştirebileceğiniz harika bir gezi yapabilirsiniz.
Tekne ile balık avı turunda hangi balıkları avlarız?
Dilerseniz hedef balıklı turları inceleyip, çupra, gopez, lidaki, tırsi, mercan, kolyoz, kırlangıç, barbun, izmarit, istavrit, levrek, kalamar, ahtapot, lambuka, granyöz, kikla, kofana, sinarit, iri çupra, orkinos, akya, kum gridası gibi balıkların meralarını tercih edebilirsiniz.
Balık tutarken nelere dikkat etmek gerekir?
Sürdürülebilir balıkçılık için denizlerimizi temiz tutalım, limitlere uyalım, mevsimlik olarak avlanması yasak türleri (Orfoz gibi) avlamamız halinde ait oldukları yere, denize geri salalım.